Wethouder opent nieuwe werkvloer SalesQ

Wethouder Drs. J. Langenacker opende woensdag 15 juni officieel de nieuwe werkvloer van SalesQ in de oude Union Chocoladefabriek in Haarlem. Met een enorme slag op de gong is de nieuwe, grotere werkvloer van SalesQ officieel in gebruik genomen.

Verbouwing

Na een interne verbouwing heeft het bedrijf de oude verpakkingsruimte bij de bestaande werkvloer getrokken. SalesQ zit sinds 2015 in het pand van de oude Union Chocoladefabriek in Haarlem op de plek waar vroeger de cacaozolder en de branderij zaten. De namen van de vergaderruimtes herinneren nog aan de historie van de fabriek.

Charley Beerman, eigenaar van SalesQ: “Toen we in eerste instantie hier naartoe verhuisden dacht ik nog: “Hoe krijg ik deze ruimte ooit gevuld!”. Nog geen jaar later zijn we blij dat dit pand nog voldoende ruimte heeft om uit te breiden.”

Historie

Wethouder drs. Joyce Langenacker, wethouder Werk, Economische Zaken, Sociale Zaken (Participatiewet), Wonen, Coördinatie Sociaal Domein van de Gemeente Haarlem sprak haar trots uit over ondernemende bedrijven die de economie en leefbaarheid van Haarlem een boost geven. Ook sprak ze haar waardering uit hoe jonge, vernieuwende bedrijven hun intrek nemen in de industriële historie van Haarlem en de traditie van werkgelegenheid voor de stad voortzetten. Een eeuw geleden bood de Union chocoladefabriek werk aan zo’n 100 mensen. SalesQ is werkgever van ruim 50 mensen en voorziet nog een gezonde groei voor de komende jaren.