Trots op ISO certificaten 27001 en 9001

Afgelopen week heeft SalesQ officieel de certificaten in ontvangst genomen voor ISO certificering 27001 (Informatiebeveiliging) en ISO 9001 (Kwaliteitsmanagement). In april waren we al succesvol door de audit gekomen en hadden we bewezen dat zowel de informatiebeveiligingsprocessen als het kwaliteitsmanagement van SalesQ een solide en veilige structuur heeft en goed georganiseerd is. Vooral in het licht van de aangescherpte privacywetgevingen (GDPR) waar alle bedrijven vanaf mei 2018 mee te maken krijgen, zijn deze ISO certificeringen van groot belang. De audit voor deze normen wordt elk jaar herhaald.

SalesQ heeft samen met Stefan van Nifterick van Molenaar en Plasman Solutions, specialist in implementatie van risicomanagement, hard gewerkt om de certificeringen binnen te halen. DNV GL heeft de uiteindelijke audit gedaan. Rob Jansen van DNV GL: “SalesQ heeft hiermee aangetoond te voldoen aan de internationale regels voor kwaliteit en infomatiebeveiliging. Iets wat opdrachtgevers de geruststelling geeft dat gedefinieerde processen aantoonbaar worden uitgevoerd om te zorgen dat de kwaliteit en veiligheid van de informatie goed is."

Charley Beerman: "De hele ISO-procedure maakt medewerkers meer betrokken bij de bedrijfsvoering. Gezamenlijk denk je na over hoe je zo veilig en efficiënt mogelijk kan werken. Wat ik van tevoren niet wist, maar wat zo bleek te zijn, is dat ISO er vooral op is gericht om in kaart te brengen waar de risico’s zijn, om vervolgens te bepalen wat de maatregelen en acties zijn op het moment dat er iets mis gaat."


Dubbele slag: ISO 27001 & 9001
ISO 27001 is de enige internationale norm voor informatiebeveiliging. "Informatie is voor veel bedrijven een waardevol bezit. Klanten die hun informatie bij ons onderbrengen verwachten dat deze bij ons veilig is. Deze certificeringen bevestigen dat ze in ons een betrouwbare en solide partner vinden. Ik ben ontzettend trots dat wij voldoen aan deze norm.", aldus Charley.

ISO 9001 wordt gebruikt voor het opzetten en inrichten van een kwaliteitsmanagementsysteem. Het geeft klanten de zekerheid dat SalesQ voldoet aan de wet en regelgeving, en international eisen vankwaliteitsmanagement, deze optimaal heeft geïmplementeerd in haar beleid en processen en continu werkt aan verbeteringen.