Mijn eerste maand als nieuwe accountmanager bij SalesQ

Eric de Wit (26 jaar) is een enthousiaste en bevlogen Haarlemmer. Dankzij zijn Noorse moeder spreekt hij van jongs af aan al vloeiend Noors. Zo is hij zijn salescarrière ook begonnen, als Noorssprekende agent. Via enkele tussenstappen, waaronder het bloedhete Spaanse Murcia, is Eric vorige maand in het team van SalesQ opgenomen als accountmanager buitendienst. We zijn benieuwd naar zijn eerste indruk!

Hoe kwam je eigenlijk bij SalesQ terecht?

“Door mijn Noorse taalkennis kon ik vrij eenvoudig werk vinden bij een leadgeneratie-bureau in Nederland, waar ik verkoopgesprekken in het Noors voerde. Daarna ben ik als junior accountmanager bij bungalowspecials.nl aan de slag gegaan en vervolgens als salesmanager bij de organisatie Management Events. Na ruim een jaar besloot ik spontaan om naar Spanje af te reizen en zes maanden in Murcia te wonen en werken. Eén van de heetste steden van Spanje! Daar werkte ik wederom in de sales, maar ditmaal had ik een eenvoudig baantje bij een organisatie waar mensen langetermijn-reserveringen maken voor een appartement.”

“Eenmaal terug in Nederland ging ik op zoek naar een baan waar ik me langere tijd aan kon committeren. Op mijn LinkedIn-bericht ontving ik veel reacties, waaronder één van Pepijn. Ik koos voor SalesQ: een leuke organisatie met een diversiteit aan mensen in mijn eigen stad Haarlem. Na twee interessante gesprekken waarin het goed klikte, werd ik aangenomen als accountmanager buitendienst.”

Wat houdt die functie in?

“Ik richt me in mijn functie als accountmanager op zowel new business als bestaande klanten. Denk hierbij aan het opvolgen van leads, afspraken inplannen, gesprekken voeren, offertes uitbrengen en deals closen. Daarnaast de opvolging door het traject in de gaten te houden en de klant tevreden te stellen, wat hopelijk voor meer business zorgt. Een aantal bestaande klanten blijft bij Pepijn en een aantal gaat op den duur naar mij toe. Het doel is natuurlijk om dat verder uit te breiden.”

Is het wat je van tevoren voor ogen had?

“Ja, absoluut! Ik was op zoek naar zo’n soort functie en wilde meer met relatiebeheer gaan doen. Hier zie ik mooie kansen, want de klanten zijn soms al jarenlang verbonden aan SalesQ. Daarnaast krijg ik veel verantwoordelijkheden, ik kan echt iets toevoegen en ben lekker vaak op pad.”

Wat is je eerste indruk van SalesQ?

“Ik heb al redelijk veel ervaring met het werken bij ‘belbureaus’ en zie dat SalesQ duidelijk anders is dan anders. Ze investeren veel meer in medewerkers. Als je medewerkers van SalesQ vraagt of ze bij een belbureau werken, dan zullen ze daar niet snel ‘ja’ op antwoorden. Ze zeggen eerder dat ze bij een salesbureau werken, waarbij ze nauw met opdrachtgevers samenwerken en daar een verlengstuk van zijn. Afgelopen week ging ik zelf bellen en dan komen agents proactief naar je toe met tips. Ze vinden het leuk om anderen te helpen; dat is mooi om te zien. En het zijn stuk voor stuk goede mensen, die met veel passie werken. Daar wil ik graag aan verbonden zijn.”

Hoe zou je de sfeer omschrijven?

“Het is een leuke, bijzondere groep mensen, omdat de medewerkers zo divers zijn. Dames van 60 jaar werken naast jongens van 19 jaar, wat een leuke wisselwerking oplevert. Iedereen is lekker zichzelf! De sfeer is heel positief, je hoort nooit iemand klagen.”

Wat zijn volgens jou de pluspunten van werken bij SalesQ?

“Als je echt aan het begin van je salescarrière staat, is het slim om bij SalesQ te gaan werken omdat ze tijd in je investeren. Zo kun je tijdens de eerste jaren veel relevante saleservaring opdoen. Enerzijds omdat de trainingen goed zijn en anderzijds omdat je met interessante, complexe opdrachtgevers te maken hebt. Bovendien kun je heel gemakkelijk van anderen leren omdat er veel kennis in huis is. Voor starters is dat ideaal. En voor een accountmanager is het prettig om met iemand als Pepijn samen te werken. Die zit al jarenlang in het salesvak en weet hoe het is om een onderneming te leiden. Hij neemt me overal mee naar toe, daar is echt over nagedacht.”

Heb je al plannen voor de toekomst?

“Het lijkt het me heel gaaf om over 5 à 10 jaar mijn eigen onderneming te beginnen. Dat is mijn ideaalbeeld. De richting hangt af van het moment, een goed idee, de markt en andere zaken. Maar dat is nog toekomstmuziek!”

Herken je je in het verhaal van Eric en zou je ook graag bij een dynamische organisatie willen werken? Kom ons gezellige team versterken!