Van Sales Representative naar Teamlead bij SalesQ

Monique van Zetten (40 jaar) vindt al drie jaar veel uitdaging in haar werk bij SalesQ. Een plek waar ze haar kennis in de praktijk kan brengen. En die praktijk gaat haar goed af. Zo startte ze als Sales Representative en vervult ze nu de functie van Teamlead. SalesQ biedt een omgeving waar ze tot haar recht komt: “Voordat ik het allemaal over een andere boeg gooide, was ik kapster. Het werk heeft meer raakvlakken met sales dan je in eerste instantie zou denken. Achteraf zie ik: mijn aanleg voor sales was al veel eerder zichtbaar.”

Wij vroegen Monique hoe zij haar werk bij SalesQ nu ervaart.

Hoe ben je bij SalesQ terechtgekomen?

Toen ik op een punt kwam dat ik geen uitdaging meer vond op mijn vorige werkplek, vroeg ik me af: ‘Wat wil ik nu eigenlijk echt?’ Ik had al ervaring opgedaan in het salesvak en besloot het bij SalesQ te proberen. Een plek dichtbij huis. Dat was een van de redenen dat ik bij hen aanklopte. De redenen dat ik er blíjf zijn inmiddels alleen maar toegenomen.”

Wat houdt je functie in?

“Drie jaar geleden begon ik bij SalesQ als Sales Representative, waarna ik al snel kon doorgroeien naar de functie van Teamlead. Mijn werk bestaat voornamelijk uit het coachen en motiveren van onze callcenter agents. Daarnaast onderhoud ik ook klantcontact, door bijvoorbeeld regelmatig calls in te plannen als het gaat om campagnes en projecten. Dit takenpakket zal zich in de toekomst verder uitbreiden.”

Wat vind je zo leuk aan je functie?

“Omdat ik 36 uur in de week werk, vind ik afwisseling heel belangrijk. En aan variatie geen te kort in mijn functie. De uitdaging om de agents te coachen, projecten in goede banen te leiden en tegelijkertijd het klantcontact te onderhouden, geeft me veel energie en voldoening.”

Wat spreekt je in SalesQ aan?

“Bij SalesQ word je op veel verschillende, creatieve manieren gemotiveerd jezelf te ontwikkelen. Zo is er onder andere Studytube. Dit is een online leerplatform waar je video’s kunt kijken of trainingen kunt volgen over onderwerpen waar jij meer over wilt leren. Zo train je bijvoorbeeld het contact met klanten.

Niet alleen wil SalesQ dat de medewerkers zich ontwikkelen, SalesQ staat zelf ook open voor verbetering. Zo organiseert SalesQ elke maand een teamlunch. Er worden broodjes gehaald en we zitten allemaal bij elkaar. Tijdens de lunch worden punten besproken die goed gaan en zaken besproken die nog beter kunnen. Tijdens een van deze lunches kwam de vraag: ‘We hebben headsets met draden, maar is het niet mogelijk om draadloze headsets aan te schaffen?’ Nog geen maand later hadden alle medewerkers een draadloze headset. SalesQ geeft graag input aan de medewerkers, maar ontvangt dit ook heel graag. We zijn echt een team.”

Wat doet dat met de sfeer binnen SalesQ?

“Het brengt gelijkwaardigheid. Officieel gezien is er een hiërarchie, maar deze is op de werkvloer niet merkbaar. We gaan allemaal vriendschappelijk met elkaar om: een agent loopt even gemakkelijk binnen bij de eigenaar met een vraag als andersom. Dat is zeker typerend voor SalesQ.”

Wat typeert SalesQ verder?

“Work hard, play hard. Er wordt hard gewerkt, maar SalesQ doet er ook alles aan om de medewerkers te motiveren. Bijvoorbeeld door incentives, bedrijfsuitjes of puntensysteem, waarmee je spaart voor cadeaus door de competitie aan te gaan met een collega. Hard werken gaat zo eigenlijk vanzelf.

Juist omdat er hard gewerkt wordt, is ontspanning een onmisbaar element. SalesQ faciliteert dat op verschillende manieren. Bijvoorbeeld tijdens de vrijdagmiddagborrel, waar het altijd erg gezellig is.

Onlangs lanceerden we ook verschillende pilots. Zo hebben we bijvoorbeeld een ‘sport-tijd’ en een ‘relax-tijd’ pilot gelanceerd. Over een bepaalde tijd kregen medewerkers 8 uur die ze mochten inzetten om te sporten of om te ‘relaxen’. En dus bijvoorbeeld later op werk te komen of eerder te gaan.”

Waarom wil je bij SalesQ blijven werken?
“SalesQ is anders dan andere bedrijven. Ik werk er inmiddels meer dan drie jaar en het bevalt me erg goed. Ik voelde me hier vanaf het begin al welkom en werd begrepen. Daarnaast bood SalesQ mij de mogelijkheid om door te groeien. Er zijn in mijn ervaring niet veel andere bedrijven die zo nauw betrokken zijn bij een medewerker. Er heerst echt een teamcultuur: we doen het samen.”

Spreekt het verhaal van Monique jou aan? Overweeg je een carrièreswitch of wil je als professional groeien in een uitdagende werkomgeving? Bekijk dan onze vacatures. Misschien kunnen wij jou dan binnenkort verwelkomen in ons team!