Werken bij SalesQ: bouwen aan een mooie toekomst

Ko de Kort (21 jaar) werkt als sales representative bij SalesQ. Daarnaast volgt de young professional in de avonduren een opleiding Bedrijfskunde. Voor Ko is deze constructie ideaal: werk en studie kan hij prima combineren én het biedt mooie kansen voor zelfontplooiing op het gebied van sales. We vroegen Ko wat werken bij SalesQ voor hem betekent.

Een gouden advies

“Na het afronden van de middelbare school was ik nog een beetje zoekende. Ik startte met de MBO4-opleiding ‘Ondernemen’ en daarna de HBO-studie ‘Commerciële Economie’. Maar al snel bleek dat niets voor mij te zijn. Na een tijdje in een hotel gewerkt te hebben, kwam ik in contact met een ondernemer die me een goed advies gaf. Hij zei dat ik een plan moest opstellen over wat ik écht wilde bereiken en wat ik ervoor moest doen om daar te komen. Dan zou hij me aan een baan helpen die me verder bracht. Ik ging het uitpluizen en besloot de deeltijdstudie ‘Bedrijfskunde’ te volgen, wat ik direct interessant vond. Via de eerdergenoemde ondernemer kwam ik ook bij SalesQ terecht. Daar ben ik heel blij mee, want hier kan ik werk perfect met mijn studie combineren. Ik bepaal namelijk grotendeels zelf mijn werktijden en tegelijkertijd leer ik gericht bij over sales.”

De functie: sales representative

“Bij SalesQ helpen we andere bedrijven succesvol te zijn door tijdens de pre-sales, sales en after-sales te ondersteunen. Als sales representative heb ik veel contact met klanten van opdrachtgevers. Een bedrijf organiseert bijvoorbeeld een IT-gerelateerd evenement en wil graag dat daar grote partijen uit de IT-wereld naartoe komen. Zij komen dan vertellen waar het evenement over gaat en samen kijken we welke IT-partijen we kunnen bellen. Vaak krijgen we ook trainingen van opdrachtgevers, om door middel van samenwerking een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Soms benaderen we de doelgroep op basis van het klantbestand van de opdrachtgever, andere keren op basis van een specifieke wens qua grootte, regio of branche. Dan gaan we daarmee aan de slag.”

“Wat betreft sales gaat het om de pure verkoop van bijvoorbeeld een product. After-sales gaat om de afwikkeling van projecten, upselling of doorverwijzing naar accountmanagers. Denk aan een enquête na afloop van een webinar, waarbij we vragen of iemand langs mag komen om verder te praten over het onderwerp.”

“Heb je een commerciële instelling? Dan is werken bij SalesQ echt heel tof!”

Ko de Kort - sales representative

Een open en ambitieuze organisatie

“SalesQ is een open, flexibele en ambitieuze organisatie gericht op persoonlijke ontwikkeling. We werken met zijn allen in een kantoortuin in een oude chocoladefabriek, een monumentaal pand. Het team is van alle leeftijden en er heerst veel positieve energie. In de pauze lunchen we gezellig samen. In principe werken we zelfstandig maar hebben ook gezamenlijke sessies. Zo voeren we regelmatig kallibratiesessies uit om te kijken hoe verkoopgesprekken klinken en hoe we ze beter kunnen doen. Daar zijn trainingen voor beschikbaar, bijvoorbeeld online cursussen via ‘Studytube’. Die gaan over hoe je professioneel met klanten omgaat, hoe zakelijke kleding eruit ziet of hoe je op een goede manier zakelijk Engels spreekt. Dat is heel goed voor je verdere loopbaan, maar het is vooral ook erg leuk. Met vragen kan je bij iedereen terecht en goede prestaties worden gezien en beloond. Heb je een commerciële instelling, wil je graag beter leren verkopen of gewoon sociaal sterker worden? Dan is werken bij SalesQ echt heel erg tof!”

Herken je je in het verhaal van Ko en zou je ook graag bij een dynamische organisatie willen werken? Kom ons gezellige team versterken!

BEKIJK DE VACATURES