Maak accountmanagers efficiënter, door leadgeneratie uit te besteden.png

Het verschil tussen een MQL, SQL en SAL

Er is een groot verschil tussen neen Marketing Qualified Lead (MQL), een Sales Qualified Lead (SQL) en een Sales Accepted Lead (SAL). Het komt erop neer dat de gemiddelde marketingafdeling vooral bezig is met het binnenhalen van MQL’s. Voor de marketingafdeling telt immers elke binnengekomen lead. Maar pas als deze lead ook daadwerkelijk overweegt om een aankoop te doen (SAL) wordt deze gezien als relevant door het salesteam. Voor optimale leadgeneratie is het van belang het aantal potentiële SAL’s en SQL’s te verhogen.

Hoe verzamel je optimale leads?

Het verzamelen van een optimale lead vereist een nauwe samenwerking tussen de marketing- en de salesafdeling. De salesafdeling weet welke leads daadwerkelijk geld op hebben geleverd en kent de eigenschappen van deze leads. De marketingafdeling van een bedrijf kan met die informatie gericht aan de slag gaan om deze leads binnen te halen. Uiteindelijk is het zaak om elk gedeelte van de pipeline zo in te stellen, dat er weinig tijd wordt besteed aan leads die niet gaan converteren. Hierbij helpt ervaring en expertise.

Methodes voor optimale leadgeneratie

Het aandragen van optimale leads kan via verschillende methodes, waaronder online- en telemarketing. Belangrijk is dat leads veilig worden opgeslagen in potentiële klantenlijsten, zodat deze juist kunnen worden doorgezet naar het salesteam. Omdat deze lijsten regelmatig persoonlijke gegevens bevatten, is het belangrijk dat je voldoet aan de laatste beveiligingsregels.

Optimale leadgeneratie is topsport. Het vereist scherpte, kennis en up-to-date informatie over de markt en omgeving waarin de lead zich beweegt. SalesQ is expert in het genereren van optimale leads en is een betrouwbare en veilige partner voor het verbeteren van uw leadgeneratie. Met ons personeel zetten wij in op resultaatgerichte leads voor uw bedrijf.

Neem contact met ons op!

Zoekt u ook een partner voor het binnenhalen van optimale leads? Vul onderstaand formulier in voor meer informatie. Vele, tevreden klanten gingen u al voor. Nu bent u aan de beurt!

Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?
Bekijk onze privacy statement