Booking.com

Booking.com lanceerde een paar jaar geleden een gratis zakelijk platform voor frequente zakenreizigers en iedereen die zakenreizen boekt voor anderen. Inmiddels heeft Booking.com for Business een groot aantal zakelijke gebruikers, maar niet alle gebruikers maken optimaal gebruik van alle features. In een outbound bel-campagne met SalesQ werden gebruikers op de hoogte gebracht van de meest behulpzame features die het boeken van zakelijke reizen nóg makkelijker en sneller maakt. De resultaten waren goed en het gebruik van het platform in de landen waar SalesQ gebeld had steeg met 30%. Het ging om Nederland, Frankrijk, Engeland en Spanje.

Uitdagingen en doelstellingen

Het doel was om het gebruik van het Booking for Business platform te verhogen met 20%. Dat viel nog niet mee want niet alle bedrijven hebben een duidelijke taakverdeling als het gaat om het boeken van reizen. Daarnaast was het een mooie uitdaging om dit initiatief in meerdere landen uit te rollen.

Hoe heeft SalesQ uw bedrijf geholpen?

“De agents van SalesQ vroegen naar het gebruik van het account en legden uit hoe klanten de features in hun voordeel kunnen gebruiken. Voor een telemarketingbureau is dit een vrij intensieve benadering die veel kennis van het product vraagt. Daarop hebben wij SalesQ ook geselecteerd.”

Resultaten, ROI en toekomstige plannen

Booking.com doet alles op basis van statistieken dus na deze uitgebreide AB test waarbij 3800 bedrijven werden benaderd ging de afdeling data intelligence aan de slag. De conclusies waren duidelijk. Het aantal klanten dat gebruik maakte van het platform was gestegen met 30% ten opzichte van de groep die niet telefonisch benaderd was.

SalesQ over Booking.com

Het is een hele eer om met een bedrijf als Booking.com samen te werken en we merken dat agents het ook leuk en interessant vinden. Het was best een inhoudelijke campagne in diverse talen maar de snelle en flexibele manier van samenwerken met het team bij Booking.com smaakt zeker naar meer. Het is weliswaar een groot bedrijf maar het voelt alsof je met een start up zaken doet. Erg fijn!

In onze zoektocht werden we ‘via via’ op SalesQ gewezen. SalesQ hanteert een hoge kwaliteit wanneer het aankomt op de agents. Ook besteden ze ruim de tijd aan de ontwikkeling van het verhaal. Samen met die goede referentie was onze keuze voor SalesQ snel gemaakt.

— Kim van Santen, Marketing Campaign Specialist

Wilt u meer informatie?

Stel uw vraag aan Eric

Of plan direct een afspraak in

Afspraak inplannen

Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?
Bekijk onze privacy statement